Magunkról

Gyöngyösi és hatvani szemvizsgálóink 2008 óta szemészeti szakrendelőként működnek. Japán gyártmányú vízus – vetítő, autó refrakto – keratométer
(komputer), automata non-kontakt tonométer (levegő fújásos szemnyomásmérő), CFF vizsgáló készülék és a glaukóma (zöld hályog –magas szemnyomás) vizsgálathoz nélkülözhetetlen látótérvizsgáló és szemüveg munkaállomás segíti két orvosunk – Dr Kolozsvári Csenge szemész főorvos és Dr Varga Edit Boglárka szemész szakorvos és kontaktológus munkáját.Szakrendelőnkben a munkájukat diplomás szemészeti szakasszisztensünk segíti.

Minden dolgozónk látszerész optika-fotócikk kereskedői végzettséggel rendelkezik. Szakmai fejlődésüket folyamatosan tanfolyamokon és optikusi tréningeken való részvéttel biztosítjuk. Mind a négy üzletünkben a Francia Essilor szemüveglencsegyár által kifejlesztett Visioffice berendezés segíti az eladótérben szakembereink munkáját, ami század milliméter pontossággal adja meg az adatokat a szemüveglencse optikai keretbe történő becsiszolásához.

Látszerész műhelyeinkben a Huvitz cég által gyártott automata lencsecsiszoló – nútmaró és szkenner segítségével dolgozó lencse fúrógéppel készülnek el a szemüvegek. Gyöngyösi műhelyünk Heves megyében egyedüliként forrasztó berendezéssel is rendelkezik, így gyors optikai keret forrasztásokat is el tudunk végezni.

Fotó üzletágunk 2003 óta Gyöngyösöi Szent Bertalan utcai üzletünkben elsőként a Fujifilm által gyártott Frontier digitális képkidolgozó laborjával készítünk 6*9 képmérettől egészen 20*30 képméretig. Poszter képnagyításokat 2006 óta a tizenkét színpatronnal dolgozó Canon profi fotónyomtatónkkal végezzük 30*40 képmérettől 40*60 képméretig ugyancsak akár egy órás vállalással. Igazolványképeket megvárásra vállalunk mind a négy üzletünkben.

A cégünk 2010 évben csatlakozott az Első Magyar Optikus Zrt–hez, melyen keresztül az Essilor és Leica szemüveglencsegyár termékeit forgalmazzuk
ügyfeleink legnagyobb megelégedettségére. 2013-tól új szolgáltatásunk a cukorbetegek szemfenéki szűrése – az országban harmadikként lett bevezetve a gyöngyösi Jókai utcai üzletünkben. Itt egy speciális fundus kamerával készítünk felvételeket a retináról melyet aztán a Semmelweis egyetem szemklinikájára továbbítunk, ahol klinikai szakemberek speciális programokkal nézik a felvételeket és küldik vissza a diagnosztika eredményét 15 napon belül az üzletünkbe.

Szekrényes Fotó Optika

2005 –ben nyitottuk Hatvan belvárosában saját tulajdonú üzlethelyiségünkben a Szekrényes Fotó Optika 2 elnevezésű üzletünket, ahol ugyancsak szemészeti szakrendelőként várjuk ügyfeleinket a gyöngyösihez hasonlóan – japán szemvizsgáló berendezésekkel vanfelszerelve. Az eladótérben itt is Hatvanban egyedüliként nálunk
Visioffice berendezés segíti a precíz szemüveg elkészítését.

Hatvani,Salgótarjáni és Gyöngyös Jókai utcai fotó-optika üzleteinkben egy legújabb, szintén a Fujifilm által gyártott képkidolgozó berendezéssel 10*15 méretű képeket és igazolvány képet megvárásra, más méreteket illetően egy-három napos határidővel vállalunk képkidolgozást.

2004–től működtetjük a Netlabor szolgáltatásunkat, amivel ügyfeleink az internet segítségével otthonról rendelhetik meg képeik kidolgozását és így egy utat megspórolva ha reggel 8-ig megrendelik délben már át is vehetik gyöngyös Szent Bertalan utcai, kettő-négy napon belül pedig Hatvani, Salgótarjáni és Gyöngyös Jókai utcai üzleteinkben kész felvételeiket 9*13 képmérettől egészen 40*60 képméretig. Már működik legújabb fejlesztésünk, amit Európában már több mint ötezer optikai üzletben használnak kollégáink ügyfeleik legmagasabb színvonalú kiszolgálását segítő I-Office optikai vállalatirányítási rendszerként.

2011-ben bevezettük gyöngyösi üzletünkben egy új szolgáltatást – a hallásvizsgálatot, amit természetesen hallókészülék forgalmazással egészítünk ki. Az Országos Egészségpénztárral szerződve támogatással juthatnak ügyfeleink hozzá az új hallókészülékekhez.

2015- ben nyitottuk meg salgótarjáni üzletünket, 2019-ben a Gyöngyösi Szent Bertalan utcai üzletet, ahova a Jókai utcáról átkerült Frontier laborgép és Epson poszternyomtató mellé 3D ipari nyomtatóval bővült szolgáltatásunk ! Jelenleg fejlesztés alatt van a 3D technológiával készülő individuális szemüvegkeret ami teljesen az ügyfél anatómiája szerint készül 3D nyomtatással!

Cégtörténet

2000 évben két testvér Szekrényes Zsolt és Tamás alapította meg a Szekrényes és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft–t családi vállalkozásként.

A Gyöngyös belvárosában található családi házuk földszintjén kialakított üzlethelyiség fotó-optika és szemvizsgáló tevékenységgel látja el Gyöngyös és vonzáskörzetének lakosságát. Az üzletet 2000-ben először 30 négyzetméteren üzemeltettük. Ezt követően több bővítési ütemben 2007-ben nyerte el ma már 100 négyzetméteres végleges formáját a Szekrényes Fotó-Optika Gyöngyösön. Az üzlet ügyvezetését a fiatalabb testvér – Tamás végzi, aki 1985-ben látszerész tanulóként a helyi OFOTÉRT szaküzletben kezdte pályafutását. Ugyanott 1987–től látszerész, optika- fotócikk eladóként, 1991-től boltvezető helyettesként, majd végül 1994-től 2000-ig boltvezetőként dolgozott.

A Kft alapításának évében (2000) már arra törekedet, hogy a kornak megfelelően a legújabb műszerek segítsék azt a precíz és pontos munkát, amit kiad a kezei közül. A mai napig a legfontosabbnak tartja, hogy az üzletek forgalmához képest alacsony százalékban előforduló jogos vevő reklamációkat minél gyorsabban a gyártó és beszállítók segítségével az ügyfél számára megnyugtatóan és véglegesen megoldja és ne kerüljön az további fórumra (például fogyasztóvédelem vagy békéltető testület elé).

Gyöngyös 2019.06.23.
Szekrényes Tamás