Cégtörténet

2000 évben két testvér Szekrényes Zsolt és Tamás alapította meg a Szekrényes és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft–t családi vállalkozásként.

A Gyöngyös belvárosában található családi házuk földszintjén kialakított üzlethelyiség fotó-optika és szemvizsgáló tevékenységgel látja el Gyöngyös és vonzáskörzetének lakosságát. Az üzletet 2000-ben először 30 négyzetméteren üzemeltettük. Ezt követően több bővítési ütemben 2007-ben nyerte el ma már 100 négyzetméteres végleges formáját a Szekrényes Fotó-Optika Gyöngyösön. Az üzlet ügyvezetését a fiatalabb testvér – Tamás végzi, aki 1985-ben látszerész tanulóként a helyi OFOTÉRT szaküzletben kezdte pályafutását. Ugyanott 1987–től látszerész, optika- fotócikk eladóként, 1991-től boltvezető helyettesként, majd végül 1994-től 2000-ig boltvezetőként dolgozott.

A Kft alapításának évében (2000) már arra törekedett, hogy a kornak megfelelően a legújabb műszerek segítsék azt a precíz és pontos munkát, amit kiad a kezei közül. A mai napig a legfontosabbnak tartja, hogy az üzletek forgalmához képest alacsony százalékban előforduló jogos vevő reklamációkat minél gyorsabban a gyártó és beszállítók segítségével az ügyfél számára megnyugtatóan és véglegesen megoldja és ne kerüljön az további fórumra (például fogyasztóvédelem vagy békéltető testület elé).

Gyöngyös 2019.06.23.
Szekrényes Tamás

Ismerjen meg minket jobban

Magunkról

Gyöngyösi és hatvani szemvizsgálóink 2008 óta szemészeti szakrendelőként működnek. Japán gyártmányú vízus – vetítő, autó refrakto – keratométer
(komputer), automata non-kontakt tonométer (levegő fújásos szemnyomásmérő), CFF vizsgáló készülék és a glaukóma (zöld hályog –magas szemnyomás) vizsgálathoz nélkülözhetetlen látótérvizsgáló és szemüveg munkaállomás segíti két orvosunk – Dr Kolozsvári Csenge szemész főorvos és Dr Varga Edit Boglárka szemész szakorvos és kontaktológus munkáját.Szakrendelőnkben a munkájukat diplomás szemészeti szakasszisztensünk segíti.

Minden dolgozónk látszerész optika-fotócikk kereskedői végzettséggel rendelkezik. Szakmai fejlődésüket folyamatosan tanfolyamokon és optikusi tréningeken való részvéttel biztosítjuk. Mind a négy üzletünkben a Francia Essilor szemüveglencsegyár által kifejlesztett Visioffice berendezés segíti az eladótérben szakembereink munkáját, ami század milliméter pontossággal adja meg az adatokat a szemüveglencse optikai keretbe történő becsiszolásához.

Látszerész műhelyeinkben a Huvitz cég által gyártott automata lencsecsiszoló – nútmaró és szkenner segítségével dolgozó lencse fúrógéppel készülnek el a szemüvegek. Gyöngyösi műhelyünk Heves megyében egyedüliként forrasztó berendezéssel is rendelkezik, így gyors optikai keret forrasztásokat is el tudunk végezni.

Fotó üzletágunk 2003 óta Gyöngyösöi Szent Bertalan utcai üzletünkben elsőként a Fujifilm által gyártott Frontier digitális képkidolgozó laborjával készítünk 6*9 képmérettől egészen 20*30 képméretig. Poszter képnagyításokat 2006 óta a tizenkét színpatronnal dolgozó Canon profi fotónyomtatónkkal végezzük 30*40 képmérettől 40*60 képméretig ugyancsak akár egy órás vállalással. Igazolványképeket megvárásra vállalunk mind a négy üzletünkben.

A cégünk 2010 évben csatlakozott az Első Magyar Optikus Zrt–hez, melyen keresztül az Essilor és Leica szemüveglencsegyár termékeit forgalmazzuk ügyfeleink legnagyobb megelégedettségére.

2013-tól új szolgáltatásunk a cukorbetegek szemfenéki szűrése – az országban harmadikként lett bevezetve a gyöngyösi Jókai utcai üzletünkben. Itt egy speciális fundus kamerával készítünk felvételeket a retináról melyet aztán a Semmelweis egyetem szemklinikájára továbbítunk, ahol klinikai szakemberek speciális programokkal nézik a felvételeket és küldik vissza a diagnosztika eredményét 15 napon belül az üzletünkbe.

2005 –ben nyitottuk Hatvan belvárosában saját tulajdonú üzlethelyiségünkben a Szekrényes Fotó Optika 2 elnevezésű üzletünket, ahol ugyancsak szemészeti szakrendelőként várjuk ügyfeleinket a gyöngyösihez hasonlóan – japán szemvizsgáló berendezésekkel vanfelszerelve. Az eladótérben itt is Hatvanban egyedüliként nálunk
Visioffice berendezés segíti a precíz szemüveg elkészítését.

Hatvani,Salgótarjáni és Gyöngyös Jókai utcai fotó-optika üzleteinkben egy legújabb, szintén a Fujifilm által gyártott képkidolgozó berendezéssel 10*15 méretű képeket és igazolvány képet megvárásra, más méreteket illetően egy-három napos határidővel vállalunk képkidolgozást.

2004–től működtetjük a Netlabor szolgáltatásunkat, amivel ügyfeleink az internet segítségével otthonról rendelhetik meg képeik kidolgozását és így egy utat megspórolva ha reggel 8-ig megrendelik délben már át is vehetik gyöngyös Szent Bertalan utcai, kettő-négy napon belül pedig Hatvani, Salgótarjáni és Gyöngyös Jókai utcai üzleteinkben kész felvételeiket 9*13 képmérettől egészen 40*60 képméretig. Már működik legújabb fejlesztésünk, amit Európában már több mint ötezer optikai üzletben használnak kollégáink ügyfeleik legmagasabb színvonalú kiszolgálását segítő I-Office optikai vállalatirányítási rendszerként.

2011-ben bevezettük gyöngyösi üzletünkben egy új szolgáltatást – a hallásvizsgálatot, amit természetesen hallókészülék forgalmazással egészítünk ki. Az Országos Egészségpénztárral szerződve támogatással juthatnak ügyfeleink hozzá az új hallókészülékekhez.

2015- ben nyitottuk meg salgótarjáni üzletünket, 2019-ben a Gyöngyösi Szent Bertalan utcai üzletet, ahova a Jókai utcáról átkerült Frontier laborgép és Epson poszternyomtató mellé 3D ipari nyomtatóval bővült szolgáltatásunk ! Jelenleg fejlesztés alatt van a 3D technológiával készülő individuális szemüvegkeret ami teljesen az ügyfél anatómiája szerint készül 3D nyomtatással!